We have for several years dreamt of sailing from Norway to the Caribbean. We are now on our way in our little ship "Bonanza", and we'll keep you updated on this page.

7.26.2005

Kuling i Kattegat

Nå har Bonanza brakt mannskapet trygt til det store utland og vel så det. Etter et helt døgn i sjøen ankom vi Samsö i Sør-Danmark lørdag. Fra Skagen la vi turen innom Læsö og Varberg i Sverige før vi igjen krysset over til Danmark.

Skagen er ikke en havn for de som må ha gjestebrygga for seg selv. Vi hadde flaks og fikk en plass da vi ankom, bare tre båter å stige over for å komme i land. Vi tok en pausedag i Skagen og gikk på museum og spiste is.

De siste dagene har vi opplevd at værmeldinger slettes ikke trenger å stemme. Om svenskene varsler 4-8 m/s og danskene det samme, kan det godt være en god kuling ut på havet. Men båt og mannskap har taklet kulingen bra, ingen større vanskeligheter å berette. Vi har fått testet vårt splitter nye stormseil og også prøvd å legge bi opptil flere ganger på en dag. Ikke fordi det var nødvendig, men fordi det å legge bi er en aldeles behagelig opplevelse og kan sammenlignes med å ta en pause når man går tur på fjellet.

Bernt styrer som regel båten som en drøm, og vi kan bruke tiden på andre gjøremål. Selv om det meste omkring på båten funker som det skal, er det alltid en lekkasje å tette eller noen stag å stramme. Bernt er forresten et vindror av typen Windpilot Pacific, og er oppkalt etter Bernt som egentlig skulle vært med på turen.

Kari som har vært med på hele turen til nå, reiste hjem fra Varberg. Takk til henne for hyggelig selskap, kjøkkenforkle og klesklyper. Så nå er vi kun tre tilbake, Arild, Jon og David. Slik blir det en stund fremover til Hans Olav kommer i oktober. Kari ønsket i likhet med Bernt å få noe oppkalt etter henne, og vi har derfor kallt redningsflåten for Kari. Så dersom det røyner på får vi kaste Kari på havet.

Neste etappe går til Kiel og Kiel-kanalen.

Ellers kan vi berette om at batteriene har det bra. Dynamoen også.


We arrived Samsö in southern Denmark today Saturday. After leaving Skagen, we stayed one night in Læsö and visited Varberg in Sweden the day after. The crossing of Kattegat from Sweden to Denmark took us 24 hours and is the longest passage so far. We have experienced winds of gale force, but both boat and crew felt safe. Next leg will be towards Kiel og the Kiel-channel.


Danish version
---------------
Om lidt er kaffen klar. Kamelåså.


Til slutt en liten gjettekonkurranse:
Hva heter tørrgjær på svensk?